Google+
You are here: Home / Eat, Drink, Shop, Sleep / Quooker x Interiorator Superfoods Special

Quooker x Interiorator Superfoods Special

Het eerste gerecht dat ik ooit klaarmaakte in mijn designkeuken was…een diepvriespizza. Mijn hoofd hangt in schaamte als ik eraan terug denk. Een ongezonde bevroren maaltijdschijf met meer calorieën dan een volwassen paard op een dag nodig heeft – nu ik al een jaar op mijn streefgewicht zit zou ik er niet meer aan moeten denken om thuis ongezond te eten. En gelukkig hoeft dat niet, zelfs in tijden waarin ik het erg druk heb. Met mijn Quooker kook ik in razend tempo verse pasta en blancheer mijn groenten zodat ik in maximaal vijftien minuten een gezonde warme maaltijd op tafel heb staan. Nou ja, op mijn bureau dan – want ik werk vaak door tijdens het eten.

Quooker x Interiorator Superfoods Special / Edamame beans /// More on Interiorator.com

De laatste tijd ben ik – net als de rest van hip Nederland – helemaal into superfoods. Quinoa is natuurlijk een mooie start en ik combineer het met alles wat ik kan bedenken. Geen dierlijke producten en zo min mogelijk eten uit een pakje, dat is mijn streven. Het helpt trouwens enorm als je zoals ik in een multiculturele wijk woont – met name de Chinese supermarkt op de hoek is een uitkomst als ik het in mijn bol krijg en eens creatief wil koken. Deze Interiorator Superfoods Special is mijn favoriete, zelfbedachte recept van dit moment – wat is het jouwe?

The first dish I ever made in my designer kitchen was…a frozen pizza! Yes, my head hangs in shame when I think about it. A nasty frozen food disk with more calories than a grown horse needs in one day – now that I’ve been at my target weight for about a year, I wouldn’t dream of eating something so unhealthy at home. And luckily I don’t have to, not even when I’m busy working. I use my Quooker to prepare fresh pasta and cook my vegetables in record time so that I can have a healthy hot meal on the table in fifteen minutes tops. (although I often continue working when I’m eating).

Lately, I’ve been into superfoods – just like the rest of all the hip and trendy people in the Netherlands. Quinoa makes for a nice place to start. I combine it with everything I can think of. No animal products and as little processed food as possible, that’s my goal. It helps by the way if you live in a multi cultural part of town, like I do. The Chinese supermarket comes in especially handy when I want to go all out and do some creative cooking. This Interiorator Superfoods Special is my favorite original recipe at the moment – what’s yours?

Defrost edamame beans with your Quooker! /// More on Interiorator.com

 QUOOKER X INTERIORATOR SUPER FOODS SPECIAL

Okay, wat heb je nodig?  / Okay, so what do you need?

  • Broccoli / broccoli
  • Quinoa / quinoa
  • Een bakje kant-en-klare granaatappelpitten / a pack of fresh pomegranate seeds
  • Bevroren Edamame bonen / frozen Edamame beans
  • Wakame / Wakame
  • Zwart sesamzaad / black sesame seed

Doe de bevroren edamame bonen in een schaaltje en ontdooi ze in twintig minuten door er kokend water uit de Quooker aan toe te voegen. Handig al die Quooker toepassingen! Snijd de broccoli in roosjes. Vul een pan met kokend water uit de Quooker en kook de broccoli beetgaar. Vul een andere pan met quinoa en kook deze met – hoe kan het ook anders? – water uit de Quooker.

Dop de boontjes, doe ze op een bord samen met de quinoa, de broccoli, wat granaatappelpitten, wakame en zwart sesamzaad. Binnen vijftien minuten een bord met overheerlijke superfoods op tafel waar geen verpakking aan te pas komt. Dank je wel Quooker!

So, you put the frozen edamame beans in a bowl and defrost them for twenty minutes using boiling water from your Quooker – there are so many ways to use it! You cut the broccoli, fill a saucepan with boiling water from your Quooker and cook it. Fill another saucepan with the quinoa and cook it with – what else? – water from your Quooker.

Hull the beans, put them on a plate together with the quinoa, broccoli, some pomegranate seeds, wakame and black sesame seed. A plate of delicious non-processed superfoods on the table within fifteen minutes. Thank you, Quooker!

Quooker x Interiorator Superfoods Special /// Full recipe on Interiorator.com

 

comments

Comments are closed.

Scroll To Top